Economic

Consiliul Consultativ Economic

 

Consiliul Consultativ a fost înființat la inițiativa Primăriei Municipiului Timișoara în anul 2009, în cadrul proiectului pentru realizarea Masterplanului orașului. Conform punctelor de vedere exprimate de către participanți în întâlnirea de înființare, s-a hotărât permanentizarea Consiliului dincolo de proiectul care l-a generat.

Organism permanent, independent, cu rol consultativ Consiliul Consultativ Economic al Timișoarei (CCE) își propune să contribuie activ în organigrama de implementare a strategiei de dezvoltare a Polului de creștere Timișoara, prin consiliere, mediere și promovare activă.

De asemenea, Consiliul Consultativ Economic își propune să ofere recomandări și sugestii Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Local Timișoara și altor autorități locale pe următoarele subiecte:

  • Stimularea activității în domeniul economiei din Timișoara;
  • Dezvoltarea diferitelor domenii de activitate din Timișoara (servicii, industrie, sectorul bancar, turism etc.);
  • Orientarea către energii regenerabile și promovarea lor în rândul investitorilor;
  • Modernizarea transportului în comun;
  • Transportul feroviar, implementarea unui proiect referitor la existența unui tren urban din jurul municipului Timișoara;
  • Metropola Timișoara –un proiect pilot, la nivel național care să fie legiferată printr-o lege specială dedicată;
  • Dezvoltare Metropolitană Comună Timișoara-Arad;
  • Planul Urbanistic General viziunea de dezvoltare a orașului și a Polului de Creștere;
  • Strategia social-economică a municipalității și a Polului de Creștere

Consiliul iși propune să fie și un moderator si catalizator al discuțiilor referitoare la dezvoltarea strategică a zonei Timișoara, în acest sens intenționând să conlucreze cu toți factorii politici și administrativi cu rol activ în stabilirea și implementarea strategiilor la nivel local, județean sau regional.

Consiliul și membri acestuia au un rol în îmbunătățirea și accelerarea punerii în aplicare a strategiilor stabilite împreună cu municipalitatea.

Începând din luna februarie, anul 2017, secretariatul Consiliului Consultativ Economic a fost preluat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Polul de Creștere Timișoara”.